دسته‌ها
اخبار

آیا دولت رئیسی می تواند از برجام بهره ببرد؟ – برترین ها

دولت اوباما به امضا رسیده بود خارج شد و تحریم های گسترده ای را علیه ایران وضع کرد). یکی از دلایل دیگری که ناظران و تحلیلگران در مورد دلایل و محرک های این مساله که احتمال دارد ایران و آمریکا نتوانند توافقی در زمینه احیای برجام منعقد کنند این است که اساسا هم ایران و آمریکا، در وضعیتی قرار دارند که تا حد زیادی با آنچه در جریان انعقاد توافق اصلی برجام در سال 2015 شاهد آن بودیم، متفاوت است …

تاکنون در تاریخ آمریکا سابقه نداشته است. ترامپ تاکید کرد: ایران، روسیه و چین به دلیل عملکرد بایدن در حال تحقیر ما هستند. بایدن کشور را به انحطاط کشانده است. دولت بایدن در حال بازگشت به توافق برجام است که این موضوع می تواند تهدیدی برای امنیت اسراییل بوده و باعث بروز جنگی بزرگتر شود. رئیس جمهور پیشین آمریکا در ادامه گفت: من از توافق وحشتناک هسته ای ایران خارج شدم. این توافق 150 …

ن آن که توضیحی درباره منظورش از واژه تحقیر بدهد، ادامه داد: چین، روسیه و ایران در حال تحقیر کشور ما هستند. جو بایدن در حال تخریب کشورمان است . ترامپ که در سال 2018 به صورت یکجانبه برجام را ترک کرد و سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران را در پیش گرفت، هرگونه طرح بایدن برای بازگشت به توافق هسته ای ایران را عاملی برای نابودی رژیم صهیونیستی توصیف کرد که ممکن است به یک جنگ بزرگ منتهی شو …

معاهدات زیرپاگذاشته ای مانند پیمان آب و هوایی پاریس از سوی ترامپ، این توافق هم قابل بازگشت بود، اما از همان ابتدا نسبت به ورود به مساله نوعی ابراز بی میلی می کرد که نشانگر قدرت رقیبان سیاسی او در داخل آمریکاست. با اینحال، نکات اساسی که می ماند، یکی اینکه، بایدن می خواهد از زمین سوخته ای که ترامپ برجا گذاشته، محصول بردارد ، حال آنکه باید همین محصول را از زمینی برداشت کند که ترامپ در آن …

دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا هفت ماه بعد از شکست در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا به کارزار تبلیغاتی و سیاسی بازگشت و دولت بایدن را “فاجعه کامل” خواند و به تلاش های دولت دموکرات بایدن برای بازگشت به برجام انتقاد کرد. به گزارش نباء خبر ، دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا هفت ماه بعد از شکست در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا به کارزار تبلیغاتی و سیاسی بازگشت و دولت …

بالا بردن انتظارات از گفتگو های وین پاشنه آشیل دولت جدید است. دولت آمریکا هر توافقی را باید به امضای مجلس برساند، ولی مشکل از اینجا آغاز می شود که دولت ایالات متحده هیچ تضمینی برای خارج نشدن دوباره از برجام نه می دهد و نه می تواند بدهد. مگر با دستور مستقیم رییس جمهور آن که بعید است این کار را نیز انجام دهد. …

به گزارش ایران خبر ، دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا چندین ماه پس از شکست خود در انتخابات ریاست جمهوری در جمع هوادارانش در ایالات اوهایو حاضر شد و از دولت جو بایدن به دلیل تلاش هایش برای بازگشت به برجام انتقاد کرد. ترامپ بار دیگر مدعی شد که او پیروز انتخابات 2020 بوده است و اگر در این انتخابات تقلب نشده بود، او ظرف یک هفته با ایران به توافق دست یافته بود. وی در ادامه …

این مسئله، شدیدتر شدنِ بی اعتمادی ها در چارچوب معادله برجام باشد. طرف های غربی بر این باورند که ایران در جریان مذاکرات وین از آنها درخواست هایی دارد که آنها قادر به عملی کرد ن شان نیستند. در این زمینه به تازگی برخی منابع خبری گفته اند که ایران از دولت بایدن خواسته تا تعهد کتبی مبنی بر عدم خروج از برجام را ارائه کند. دولت ترامپ در سال 2018 به طور یکجانبه، از توافق برجام که در زمان دولت اوباما به …

هنوز هیچ کدام از آنها لغو نشده است. پیش تر منابع نزدیک به مذاکرات وین به پرس تی وی گفته اند که دولت آمریکا هنوز حاضر به لغو تحریم تسلیحاتی و لغو دستور اجرایی ترامپ در این زمینه نشده، این در حالی است که طبق برجام و قطعنامه 2231 تحریم های تسلیحاتی ایران سال گذشته برداشته شد ؛ اما دولت ترامپ مجدداً همان تحریم ها را با یک دستور اجرایی بازگرداند! با گرم شدن تنور انتخابات در ایران در …

ترامپ که شنبه شب به وقت محلی در جمع هوادارانش در اوهایو در نخستین کارزار تبلیغاتی – سیاسی از زمان ترک کاخ سفید حضور یافته بود، افزود: جو بایدن ملت ما را درست در مقابل چشم ما نابود می کند. دولت او بعد از گذشت پنج ماه یک فاجعه کامل است. رئیس جمهوری سابق آمریکا اضافه کرد بایدن پیشرفت سیاست خارجی را با تلاش برای وارد شدن دوباره به توافق هسته ای ایران از بین می برد. بایدن در برابر دشمنان …

دولت جدید است. هر توافقی را باید به امضای مجلس برسانند، ولی مشکل از اینجا آغاز می شود که دولت ایالات متحده هیچ تضمینی برای خارج نشدن دوباره از برجام نه می دهد و نه می تواند بدهد. مگر با دستور مستقیم رییس جمهور آن که بعید است این کار را نیز انجام دهد. این وضعیت متناقض چگونه قابل حل است؟ اجرای برجام با قدرت ایران تضمین می شود و نه با اتکا به متن توافق. از ابتدا باید به این مساله توجه می شد …

است این کار را نیز انجام دهد. این وضعیت متناقض چگونه قابل حل است؟ گمان می کنم که در 6 سال گذشته حداقل ده بار گفته یا نوشته ام که اجرای برجام با قدرت ایران تضمین می شود و نه با اتکا به متن توافق. از ابتدا باید به این مساله توجه می شد. برجام ذیل یک مساله منطقه ای قابل توافق بود، اگر به نتیجه رسید، باید گام های بعدی آن نیز برداشته می شد که توافقات برای ترتیبات منطقه ای است. اگر این گام برداشته نش …

وگوهای وین درباره برجام در دور هفتم بالا است اما هیچ وقت از قبل در این باره اطمینان وجود ندارد (که می شود یا نه). این دیپلمات ارشد روس افزود: هدف مذاکره کنندگان انجام وظایف خود بدون تاخیر هستند. البته کیفیت سند نهایی در درجه اول اهمیت قرار دارد. همچنین مقام وزارت خارجه آمریکا روز جمعه در پاسخ به این سوال که در صورت عدم تمدید توافق فنی میان ایران و آژ انس بین المللی انرژی اتمی چه اتفاقی خواهد افتاد، گفت: آمریکا به ایرانی ها گفته چنانچه این توافق تمدید نشود، تهران توافق بر سر بازگشت به برجام را به شدت پیچیده خواهد کرد. …

اتفاقی باشد که در دولت ترامپ روی داد. وی ادامه داد: از اوایل توافق برجام خیلی از کارشناسان ایرانی گفتند که چه تضمینی است که دولت آینده آمریکا یا هر یک از اعضای گروه 1+5 از برجام خارج نشود و متاسفانه مقامات ایرانی و شخص آقای ظریف پاسخ درستی به آن ندادند، شاید تصورشان این بود که در انتخابات آمریکا در 2016 هیلاری کلینتون پیروز می شود و خط مشی اوباما را ادامه می دهد، اما با یک سناریوی غیرقابل …

نفتی است، غیر عملی به نظر می رسد؛ اما محافظه کاران این روش را برای محافظت از ایران در برابر تحریم های ایالات متحده، به ویژه پس از خروج دونالد ترامپ از توافق هسته ای در سال 2018، موثر می دانند. یک مساله قابل توجه در انتخابات اخیر، کاهش میزان مشارکت است. جمهوری اسلامی مدت هاست که حقانیت خود را با میزان مشارکت رای دهندگان در انتخابات و به ویژه انتخابات ریاست جمهوری درهم آمیخته است. به علاوه …

دیاکو حسینی ، کارشناس مسائل استراتژیک در همشهری نوشت: این روزها بحث هایی پیش آمده که گویی تغییری در روند توافق در وین ایجاد شده است. برخی تصور می کنند که مذاکرات تحت تأثیر انتخابات ریاست جمهوری در ایران قرار گرفته و تغییر دولت بر دیدگاه طرف مقابل تأثیر گذاشته است. به رغم این نگاه، من تصور نمی کنم که انتخابات 28خرداد ماه بر روند مذاکرات مؤثر بوده باشد. همچنان معتقدم در جریان مذاکرات وین …

برداشته می شود و در موردش صحبت شده. ایا ایران به همین تعداد قانع می شود؟ این همان تحریم های مطابق با برجام هست. الان زمان برای دو طرف تغییر کرده و با انتخابات ایران هم وضعیت کمی عوض شده است. اولویت های دو طرف هم عوض شده. به طور کلی اما همان چارچوب در نظر است و دو طرف دارند اینها را با نیازهای روز و مسائل روز وفق می دهند. رییس جمهور معتقد است که دولت سیزدهم می تواند کارش را بدون …

تراشی های داخلی انتقاد کرده و گفته بود که اگر به عباس عراقچی مذاکره کننده ارشد کشورمان اختیار داده شود، همین امروز می تواند توافق احیای برجام برای رفع تحریم را نهایی کند! امید دولت دوازدهم به مذاکرات وین تا جایی پیش رفت که حتی محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به این که توافق برای برداشته شدن تحریم ها انجام شده است، به تشریح جزئیات بخشی از این توافق پرداخت: درباره همه موارد از بیمه، نفت و …

اقدامات بعدی در دور آینده مذاکرات را مطرح کردند. این موضوع بخشی از توافقات گسترده تری است که واشنگتن و تهران را به پایبندی به برجام باز می گرداند. رابرت مالی، نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران، در مصاحبه ای تاکید کرد که واشنگتن تمامی تحریم های اعمال شده در دوره ترامپ را لغو نخواهد کرد. اگر توافقی که تهران خواهان است به نفع ایالات متحده نباشد، آمریکا از مذاکرات وین خارج خواهد شد. …

مهسا مژدهی: دولت دوازدهم تنها یک ماه و نیم تا پایان راهش، فرصت دارد. رییس جمهور بارها گفته است که مطالبات مردم در خصوص احیای برجام را تا اخرین روز دولت پیگیری خواهد کرد. با این حال صداهای ضد و نقیضی از کشورهای حاضر در گفتگوهای وین بلند است. اولین بار اواسط اردیبهشت ماه بود که زمزمه هایی در مورد پایان گفتگوها و رسیدن به یک توافق تا پیش از پایان دولت فعلی مطرح شد. در آن زمان حتی برخی از حاضران در …

دوران ترامپ رفع شوند. او گفت: ایرانی ها، روی یک مورد مشخص تأکید ندارند؛ می گویند تمامی [تحریم های دوران ترامپ]باید رفع شوند. دولت جو بایدن مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته ای برجام را فراهم کند. دونالد ترامپ ، رئیس جمهور سابق آمریکا اردیبهشت ماه سال 1397 با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید …

تحریم هایی را بررسی خواهد کرد که مغایر با برجام باشند و از این رو احتمال لغو سایر تحریم های دوره ترامپ که به عناوین دیگر علیه ایران وضع شده است، وجود ندارد.این در حالی است که تهران خواهان لغو همه 1500 تحریمی است که در دوره ترامپ علیه ایران وضع شده است. به نظر می رسد دولت بایدن که داعیه بازگشت به توافق هسته ای برجام را دارد اما در عمل رویکرد و روندی را در پیش گرفته که می تواند به فروپاشی …

دولت ترامپ در مرداد 1396 علیه ایران وضع کرد؛ البته برخی ناظران شمار افراد و نهادهای ایرانی قرار گرفته در لیست تحریم های کاتسا را 1600 مورد تخمین می زنند. در صورت صحت اظهارات واعظی هنوز نزدیک به 500 یا به عبارتی یک سوم تحریم های مندرج در کاتسا به قوت خود باقی است؛ قانونی که دارای چند بخش تحریمی است شامل تحریم به بهانه مساله موشکی، منطقه ای، تروریستی، حقوق بشری و تسلیحاتی. به طور قطع در …

مبنی بر برچیدن سانتریفیوژهای پیشرفته ایرانی و ضرورت اضافه شدن موضوعات فرابرجامی به توافق هسته ای، فرایند توافق را سخت تر از آن چه رئیس جمهور می پندارد کرده است. ایده اصلی دولت های یازدهم و دوازدهم رفع مشکلات اقتصادی از طریق توافق با آمریکا بوده که از روز اول دنبال شده است. این ایده از همان زمان که دولت اوباما به تصویب قوانین ضدبرجامی اقدام کرد، شکست خورد و این شکست با خروج ترامپ از برجام …

حقوقی مجلس نیز در گفت وگو با خبرگزاری مهر تاکید کرده بود که شتابزدگی دولتمردان برای انجام مذاکرات قابل قبول نیست و مجلس روند مذاکرات را به صورت دقیق رصد می کند. گزاره هایی که نشان می دهد در بازگشت به برجام سیاسی کاری صورت می گیرد و راستِ سیاسی عزمش را جزم کرده تا توافق در دولت آتی به نتیجه برسد، نه دولت مستقر. …

ادامه مسیر گفتگو) تلقی شود. وی در ادامه این ادعا افزود: اگر این ادامه یابد و آنها به چرخش سانتریفیوژهای پیشرفته در سطوح بالا و بالاتر ادامه دهند؛ به نقطه ای می رسیم که بازگشت به پارامترهای توافق هسته ای اولیه، عملاً بسیار دشوار خواهد شد. بلینکن درباره زمان خروج احتمالی دولت واشنگتن از مذاکرات احیای برجام نیز گفت: نمی توانم تاریخ دقیقی (برای این تصمیم احتمالی) تعیین کنم اما این تاریخ دارد …

عجله ای برای امضای توافق برجام از خود نشان نمی دهند. آمریکایی ها معتقدند مسائل زیادی برای حل شدن بین ایران و آمریکا وجود دارد. مواردی از قبیل چگونگی انجام تعهدات ایران و انتظارات طرف ایرانی برای رفع تحریم های وضع شده در دوره ترامپ و همچنین تضمین آمریکا برای عدم خروج مجدد از برجام که به سادگی قابل انجام نیست. همچنین آمریکا شیوه بازگشت فنی ایران به توافق هسته ای و راستی آزمایی رفع تحریم ها از سوی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *